Bijbelwoud, voor als de bomen het bos verbergen.

HOME
NIEUWSBERICHTEN
AANVULLINGEN
ABOUT/CONTACT

About

Over de auteurs

Om misverstanden te voorkomen: we zijn geen theologen of Bijbelgeleerden of zelfs maar taalkundigen. We zijn wel allebei enorm geïnteresseerd in taal, filosofie, theologie en de Bijbel. Vanuit die interesse en met gebruik van veel bronmateriaal hebben wij een boek geschreven en deze website opgezet. Naast het feit dat wij zo veel mogelijk verschillende bronnen hebben geraadpleegd, heeft dominee dr. W.F. Wisselink de inhoud van het boek gecontroleerd.

Onze mogelijkheden voor het geven van een lezing over dit onderwerp zijn beperkt. Neem hiervoor contact op via het onderstaande e-mailadres.

Over de website

Op deze website zullen inhoudelijke updates en achtergrondinformatie worden gepubliceerd.

De eerstvolgende updates zullen waarschijnlijk de volgende zijn:

 • Een update over de nieuw uitgebrachte Nieuwe Wereldvertaling (de revisie van 2017)
 • Een update over de Basisbijbel
 • Een update over het (objectief) schatten van de leesbaarheid van een bijbelvertaling
 • Een update over de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling zodra deze gepubliceerd is (zie ook de ‘Nieuwsberichten’-pagina)

  Bijbel of bijbel

  Op deze website en in ons boek gebruiken wij soms wel en soms niet een hoofdletter voor het woord Bijbel. De keuze die wij gemaakt hebben, is om een hoofdletter te gebruiken als het gaat om de Bijbel zelf, en een kleine letter als het gaat om een versie of een fysiek exemplaar. Vandaar ‘bijbelvertaling’ en ‘Bijbelgeleerden’.

  Contact

  Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar per e-mail. Om de hoeveelheid spam beperkt te houden staat dit adres hieronder in een afbeelding.
 • Creative Commons-Licentie
  © 2018-2023 HJ Wisselink en JW Dijkshoorn.
  De inhoud van deze website valt onder een Creative Commons by-nc-sa 4.0 licentie.
  Voor contact, zie de ‘About’-pagina.